ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Deze ontspanningsmassage is gebaseerd op de klassieke Zweedse massage en is gericht op het ontspannen en activeren van de spieren en heeft een kalmerende

invloed op het zenuwstelsel. Het geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren.

 

Effect

Door de massage komt er warmte vrij, die zorgt voor een verwijding van de bloedvaten waardoor de doorbloeding verbetert in het gebied dat wordt gemasseerd. Via het bloed worden koolzuur, melkzuur, urinezuur en andere afvalstoffen afgevoerd en kunnen zuurstof en andere voedingsstoffen aangevoerd worden.

 

Balans

Massage brengt balans in je lichaam. Organen gaan beter functioneren en blokkades in de vorm van opgehoopte (lichamelijke) spanningen worden gemakkelijker opgeheven.

Massage activeert de gelukshormonen serotonine en oxytocine, en vermindert het stresshormoon cortisol waardoor je jezelf beter en gelukkiger gaat voelen.

Door de ontspannende werking van een massage kan je dichter bij zichzelf komen. Hierdoor verbetert het lichaamsbewustzijn en de energie gaat weer stromen, waardoor je beter in je vel zit en eerder merkt als je over je grenzen gaat.

 

Technieken

De technieken die toegepast kunnen worden zijn effleurage (lange rustige strijkingen), petrisage (knedingen), vibratie (schudden/trillen), tapoteren ( kloppen) en frictie (stevige massage op 1 plek).

 

Contra-indicaties

Er zijn een aantal contra-indicaties, zoals koorts, infecties, open wonden etc. waardoor soms (gedeeltelijk) niet gemasseerd mag worden.

Voor meer informatie, zie de pagina contra-indicaties.

 

Wellicht ten overvloede, maar het is geen erotische massage.