jadestone

JadeStone massage

Jade is een groen gekleurde edelsteen die een bijzondere uitwerking heeft op  lichaam en geest. De combinatie van de warme edelstenen, warme olie en een volledige lichaamsmassage maakt het tot een unieke ervaring.

 

Belangrijke eigenschappen van Jade

– geeft rust en ontspant

– stimuleert de nierfunctie en ondersteund de afvoer van afvalstoffen

– brengt water, zout en (urine)zuurhuishouding in balans

– versterkt de blaas en lever

– bevordert de spijsvertering en is goed bij maagklachten

– verzacht reumatische pijnen

– verlicht hoofdpijn

– werkt ontstekingsremmend (eventuele koude Jadesteen op ontstekingsplek)

– herstelt de vitaliteit en levenslust en stemt je positief

– reinigt de organen en het spierweefsel

– helpt bij chronische pijnen

– verlicht menstruatie problemen

– beschermt en geeft zelfvertrouwen

– helpt bij onrust, neerslachtigheid en depressies

– heel fijn bij zwangerschap na de 14e week

– zorgt voor een rustige slaap

 

Goed om van te voren te weten

U ligt op de massagetafel met alleen een (niet al te mooie) slip aan. Er wordt veel warme etherische olie gebruikt tijdens de massage.

U wordt heerlijk toegedekt, en alle handdoeken die gebruikt worden zijn al aanwezig, u hoeft niets mee te nemen. De stenen, in uiteenlopende vormen en maten, zijn voorverwarmd op een elektrische plaat. Er worden stenen op uw lichaam gelegd (o.a. op de chakra's) en er wordt met de stenen gemasseerd. Uw benen, voeten, rug, armen, handen, hals en gezicht maken kennis met de Jade stenen en krijgen een heerlijk massage, met en zonder stenen.

 

Contra-indicaties

Het geven van een massage kan op bepaalde momenten, zowel voor de masseur als voor de cliënt gevaar opleveren. Deze risicofactoren worden contra-indicaties genoemd. Denk bijvoorbeeld aan hartafwijkingen, infecties, open wonden etc. waardoor soms (gedeeltelijk) niet gemasseerd mag worden.

Voor meer informatie, zie de pagina contra-indicaties.

 

Ontstaan JadeStone massage

De massage is ontstaan in Hawaï. Traditionele genezers zetten al heel lang  (warme) stenen therapeutisch in. De warmte maakt de spieren los, bevordert de doorbloeding en brengt lichaam en geest tot rust.

Deze massage is wezenlijk anders dan de Hot Stone massage met de zwarte basaltstenen. De werking van Jade is veel dieper, rijker en intenser.

In tegenstelling tot de HotStone massage kan de Jade Stone massage het hele jaar door worden ontvangen omdat de stenen zowel koud als warm te gebruiken zijn. Koud hebben de Jadestenen juist  een verkoelende werking.

 

Jade staat symbool voor liefde, harmonie en evenwicht.

In de meeste Aziatische landen is Jade een symbool van status en rijkdom.