masseur

Ellen Schilstra

Mijn werkzame leven begon als Docente Lichamelijke Opvoeding.

Na vier jaar lesgeven heb ik een aantal opleidingen gevolgd waaronder AP PB (ArbeidsmarktPolitiek en PersoneelsBeleid) en het ITIP (Instituut voor Integrale Psychologie – www.itip.nl) en tegelijkertijd gewerkt bij verschillende bedrijven zoals de VARA-televisie en uitgeverij Servire.

 

Oosterse invloeden

Na een intensieve Vipassana meditatietraining in Thailand eind jaren tachtig  verschoof mijn interesse steeds meer naar de oosterse manier van bewegen en helen. Sport en dans werden verruild voor Taijiguan en Qigong (gecombineerd met stok, speer en zwaard) en Yoga.

De opleiding klassieke Zweedse massage in 1994 was de start van mijn eigen praktijk in Amsterdam en later in Tilburg. Na de geboorte van mijn  twee prachtige zoons heb ik 4 jaar als masseur gewerkt bij Sauna Thermen Tilburg.

 

Afgelopen jaren

De TouchPro® stoelmassage opleiding heb ik in 2002 afgerond en sinds die tijd werk ik veel bij verschillende bedrijven in Tilburg en regio Brabant.

In 2010 heb ik de vierjarige opleiding tot Natuurgeneeskundig werker van Henk Goossens afgerond, waarin o.a. voetreflex, praktische natuurgeneeskunde en de geestelijke achtergronden van ziekte en gezondheid werden behandeld. De lessen van Henk zijn een verrijking geweest voor mijn werk, maar ook voor mijn eigen leven.

Het is mooi om te blijven leren en groeien. De laatste jaren heb ik me tevens verdiept in Trigger Point, JadeStone en Massage bij kanker. Fijn om ook dit aan te kunnen bieden in mijn praktijk.
En sinds 2018 geef ik met veel plezier Do-In Yoga-les.

 

Meditatie

Thailand 1989 was mijn intensieve kennismaking met mediteren. De jaren daarna heb ik Vipassana beoefend in Amsterdam en kloosters in Den Haag en Drenthe. Sindsdien nagenoeg wekelijkse lessen gevolgd, afgewisseld met weekend- en week-retraites.

Aansluitend op 5 jaar Volksacademie voor Natuurgeneeskunde volg ik tot op heden bij Henk Goossens lessen Zen-meditatie (www.zendenbosch.nl).

In 2017 ben ik bij hem de opleiding tot Zenleraar gestart. De laatste jaren geef ik individueel of aan kleine groepen Zen-les.
Ook heb ik geruime tijd meditatieavonden gevolgd bij Mattie de Vries (www.innerzense.nl) en Vipassana bij Doshin Houtman (www.inzichtenbevrijding.nl)

 

Voor meer informatie, zie de C.V.-pagina.