pers

Total Life, 2004

Fris en fit dankzij stoelmassage

 

We zitten steeds meer achter de computer te werken. Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat vandaag de dag maar liefs 80% van onze werkzaamheden achter een beeldscherm plaatsvinden. Dit alles heeft natuurlijk gevolgen voor de gesteldheid van ons lichaam en onze lichaamshouding.

 

Door al in een vroeg stadium aandacht te schenken aan schijnbaar onbelangrijke zaken als stijve spieren of een ongemakkelijke werkhouding kunnen chronische klachten als RSI, hoofdpijn, rug-, nek- of schouderklachten vaak voorkomen worden. TouchPro® Stoelmassage is een uit Amerika afkomstige massagetechniek (gebaseerd op de eeuwen oude Chinese en Japanse drukpuntmassage, acupressuur), die hierbij een hel(p)ende hand kan bieden. Onze redacteur, die toch best veel achter de PC zit, onderging zo'n 15 minuten durende massage bij Ellen Schilstra in Tilburg.

De stoel waarop we zitten is speciaal ontwikkeld voor haar toepassing en ergonomisch gevormd, waarin zitvlak, buik, borst, hoofd, armen en schenen worden ondersteund. Ellen Schilstra kan de stoel in een handomdraai aanpassen aan elke gewenste individuele maat, waardoor een comfortabel zit en totale ontspanning mogelijk is. Kleding mag gewoon aanblijven.

Reeds op de stoel ondergingen we een ontspannend gevoel. Schouders, armen, handen, rug, heupen, nek en hoofd werden in deze volgorde behandeld met een massage die bestond uit afwisselend drukpunten "toucheren" en gebieden "uitwrijven", zoals wij dat waarschijnlijk oneerbiedig omschrijven. Het resultaat is bij het ondergaan al een ontspannende massage die een verkwikkend effect tot gevolg heeft...

Ellen Schilstra: "De ervaring leert dat de stoelmassage de circulatie verbetert, het immuunsysteem versterkt en de vitaliteit bevordert.

Tevens werkt het ontspannend. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat structurele stoelmassage niet alleen lager ziekteverzuim tot gevolg heeft, maar dat ook het concentratievermogen en de productiviteit enorm toenemen". De kosten vanaf 54 euro per uur, exclusief BTW (gemiddeld 3 massages per uur) zijn geheel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. (Voor bedrijven: Ook aftrekbaar voor vennootschapbelastingen en BTW. Non-profit organisaties kunnen de massages in mindering brengen op hun loonheffing). Tevens zijn er EU-subsidiemogelijkheden voor pilots van 1,5 jaar.

 

« terug naar overzicht