pers

Kamerkrant 2004

Stoelmassage verlaagt ziekteverzuim

 

TouchPro®-Stoelmassage is een korte verkwikkende drukpuntmassage gebaseerd op eeuwenoude Chinese en Japanse acupressuurtechnieken. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat structurele stoelmassage niet alleen een lager ziekteverzuim tot gevolg heeft maar dat ook het concentratievermogen en de productiviteit enorm toeneemt.

"De massage duurt 15 minuten, gaat door de kleding heen en werkt heerlijk ontspannend," zo vertelt masseuse Ellen Schilstra enthousiast. De voormalig docente lichamelijke opvoeding weet als geen ander hoe belangrijk het is je lichaam goed te ontwikkelen en te blijven verzorgen, niet alleen bij het sporten maar ook tijdens het werk. Zij heeft al tien jaar ervaring met de klassieke Zweedse massage en is sinds 2002 licentiehouder van de TouchPro®-Stoelmassage.

"De klanten zitten ontspannen voorover op een speciale massagestoel die optimale ondersteuning biedt. Door de behandeling van hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen voelt degene die de behandeling ondergaat zich na een kwartier weer energiek." Schilstra: "De werking is preventief. Door al in een vroeg stadium aandacht te schenken aan schijnbaar onbelangrijke zaken zoals bijvoorbeeld stijve spieren of een ongemakkelijke werkhouding voorkom je chronische klachten zoals RSI, hoofdpijn, rug-, nek- of schouderklachten. Geen tijdverlies De ervaring leert dat stoelmassage de circulatie verbetert, het immuunsysteem zich versterkt, de vitaliteit bevordert en het werkt heerlijk ontspannen. Ik kom met de stoel langs bij bedrijven, dus nagenoeg geen tijdsverlies voor de werknemers. Ook geef ik adviezen over werkplek en werkhouding. Tevens zet ik mij in om het onderlinge contact van stoelmasseurs in de regio te versterken. Met elkaar willen wij dit prachtige instrument toegankelijk maken voor het bedrijfsleven," aldus Ellen Schilstra.

 

« terug naar overzicht