pers

Arboarchitecten, 2005

Stoelmassage preventief middel tegen RSI

Heerlijk ontspannen aan het werk na een stoelmassage

 

Bij architectenbureau Van Asten Doomen Architecten BNA krijgen alle medewerkers geregeld een stoelmassage, om RSI-klachten te voorkomen. Eens per maand komt namelijk een stoelmasseur langs op het bureau die alle medewerkers masseert.

Bij architectenbureau Van Asten Doomen Architecten BNA krijgen alle medewerkers geregeld een stoelmassage, om RSI-klachten te voorkomen. Eens per maand komt namelijk een stoelmasseur langs op het bureau die alle medewerkers masseert.

 

De masseur als onderdeel van een goed preventiebeleid

De stoelmasseur komt maandelijks langs op het bureau, en masseert iedere medewerker dan twintig à dertig minuten. Met deze massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en klachten voorkomen.

De voordelen van (stoel-)massage volgens Corné Verbunt van Van Asten Doomen Architecten:

  • de massage werkt preventief door al in een vroeg stadium aandacht te schenken aan bijvoorbeeld stijve spieren of een ongemakkelijke werkhouding;
  • de massage verbetert de bloedcirculatie, en versterkt het immuunsysteem;
  • de massage werkt voor velen ontspannend (zeker in tijden van een hogere werkdruk);
  • het voorkomt ziekteverzuim;
  • het verlaagt de drempel om eventuele klachten in een vroeg stadium te bespreken;
  • afwisseling met de andere werkzaamheden (je bent een half uur van de werkplek af).

 

Corné Verbunt vertelt: “Naar aanleiding van het uitvoeren van de RI&E hebben we een proef gedaan. Niet dat er veel klachten zijn. Maar we voeren wel vooral zittend werk uit. En we willen niet dat eventuele klachten erger worden. De stoelmasseur is eerst een keertje langs geweest. Dat beviel ons zo goed dat we het nu elke maand herhalen. Alle zes medewerkers van ons bureau doen mee. Soms kijken we er zelfs naar uit. Zeker in tijden dat het iets drukker is op het bureau. Even ontspanning, even wat anders.”

 

Voor wie is het geschikt: Een stoelmassage werkt preventief, maar is niet geschikt voor medewerkers met ernstigere klachten en zwangere vrouwen.

Kosten en besparing: Een stoelmassage kost € 56,00 per uur (drie stoelmassages per uur) met een minimum van zes deelnemers. Daarnaast zijn er mo-gelijkheden om de kosten fiscaal af te trekken van de belastingen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Corné Verbunt: 013-5425656. www.arboarchitecten.nl

 

« terug naar overzicht