do-in yoga

 

Wat is Do-In Yoga

Do-In yoga is een Japanse bewegingsleer, waar verstilling (Yin) en activering (Yang) elkaar afwisselen in vloeiende bewegingen.

Do-In betekent letterlijk: ‘de weg naar binnen’, naar innerlijke groei en lichaamsbewustzijn.

Door strek-oefeningen stroomt er meer energie door de meridianen. Dit zijn energiebanen die door het lichaam stromen en de organen voeden. De zes Masunaga meridiaanstrekkingen (genoemd naar de bedenker Shizuto Masunaga) komen regelmatig terug in de lessen. Ook meditatie, drukpuntmassage, energie- en partneroefeningen zijn onderdelen van de Do-In yoga.

Door regelmatig Do-In yoga te beoefenen gaat je lichaam prettiger, soepeler en vitaler aanvoelen, de Qi (levensenergie) gaat stromen, je geest wordt rustiger en er ontstaat meer balans.

 

Achtergrond

De basis van de Do-In yoga ligt  bij het Taoïstisme en de Shiatsuleer. De oefeningen zijn terug te vinden in de Oosterse geneeswijze en krijgskunsten, zoals T’ai Chi, Qi Gong en Aikido.

De filosofie is gebaseerd op het Taoïsme, Boeddhisme, de vijf elementenleer (water, hout, vuur, aarde, metaal), Yin-Yang en de meridianenleer.

Belangrijk is de verbinding tussen hoofd, hart en hara (onderbuik). De adem speelt hierin een verbindende rol.

 

Voor wie

Do-In yoga is voor iedereen geschikt. Je houdt rekening met je eigen mogelijkheden en je verkent je grenzen, waardoor er meer lichaamsbewustzijn ontstaat. Stijf of lenig, oud of jong, dik of dun, het maakt niet uit, je kan altijd aan Do-In yoga doen. Twijfel je, raadpleeg dan je arts.

Voor actuele informatie over de groeps- of individuele lessen kan je me mailen of bellen. Groepslessen: 10 lessen: € 80,- / 5 lessen: € 45,- / proefles € 8,- / losse les € 10,-.