voetkata

TouchPro® Europe VoetKata

TouchPro® – VoetKata is evenals de stoelmassage een ontspannende en activerende drukpuntmassage. Door een aantal punten op onderbenen en voeten te behandelen en te masseren wordt de bloedsomloop gestimuleerd en de circulatie verbeterd.

De voordelen van de stoelmassage gelden ook voor de VoetKata.

 

Hoe wordt de VoetKata gegeven

De VoetKata kan op de stoelmassagestoel gegeven worden, waar de client met ondersteuning van rug en hoofd op kan plaatsnemen, maar in de praktijkruimte  het liefst liggend op de massagetafel. De kleding blijft aan, alleen de broekspijpen gaan bij voorkeur tot aan de knieën omhoog.

 

Over TouchPro® Europe - VoetKata

De TouchPro® - VoetKata is gebaseerd op de eeuwen oude Traditionele Chinese Geneeskunde (acupressuur/ Shiatsu) en de technieken uit de Japanse ANMA massage.

De VoetKata is ontwikkeld de jaren na de introductie van de stoelmassage en in 2001 geïntroduceerd in Nederland.

 

Contra-indicaties

Het geven van een massage kan op bepaalde momenten, zowel voor de masseur als voor de cliënt gevaar opleveren. Deze risicofactoren worden contra-indicaties genoemd, redenen dus waardoor soms (gedeeltelijk) niet gemasseerd mag worden.

Bij koorts, zwangerschap, trombose of abnormale zwellingen in voeten of benen is het raadzaam geen VoetKata te ondergaan. Maar b.v. voor diabetes is dit juist een goede massage. Van te voren nemen we het door.